× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Pieczarki faszerowane

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Składniki: 500 g dużych pieczarek, pół łyżeczki suszonego tymianku, 2 łyżki oleju, pół pęczka natki pietruszki, 150 g wędzonego boczku, 350 g mięsa z pieczonego kurczaka, sól i pieprz czarny mielony do smaku.

Zdjęcie

Faszerowane pieczarki /© Panthermedia
Faszerowane pieczarki
/© Panthermedia
Pieczarki czyścimy, myjemy i osuszamy. Nóżki odcinamy. Cebulę obieramy i siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i szklimy na niej cebulę. Dodajemy pokrojone nóżki pieczarek, smażymy razem przez kilka minut. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.

Reklama

Boczek kroimy w kosteczkę, przesmażamy na suchej patelni. Mięso kurczaka kroimy na paseczki. Natkę płuczemy, drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z przesmażonymi pieczarkami.

Kapelusze pieczarek smarujemy cienko olejem. Wnętrze faszerujemy przygotowanym farszem. Układamy na rozgrzanym ruszcie grilla, najlepiej na aluminiowej tacce i pieczemy 15 do 20 minut.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Rewia
Więcej na temat:pieczarki | kuchnia | przepisy

Zobacz również

  • Oceń tekst

    Ocen: 7

Reklama

Skomentuj artykuł: Pieczarki faszerowane

Przejdź do forum »

Wasze komentarze (6)

Dodaj komentarz
Gość

~Gość -

Pieczarki mogą być jedynie drobną przekąską dla golonki z grilla link

Załączniki:
Zoooooofia

~Zoooooofia -

Zdjęcie nie pasuje do przepisu. Co to jest czerwone w farszu?. Przecież w przepisie nie ma papryki czerwonej ani pomidorów. Coś tu nie gra.

toja

~toja -

ja tam widze cos czerwonego jeszcze - jakby papryka, czy to boczek taki kolor ma?

gall

~gall -

mozna je zrobic w piekarniku?

mordoni

~mordoni -

Choc napewno smaczne, ale kapelusze wygladaja jak obrzezane. Nie czysci sie pieczarek w ten sposob! Nie ma potrzeby zciagania skorki z kapelusza. Myje sie tylko jesli jest to konieczne.

MARTA

~MARTA -

BARDZO FAJNY PRZEPIS! PIECZARECZKI WYGLĄDAJĄ APETYCZNIE. DZISIAJ ZROBIĘ TO NA KOLACJĘ!

Reklama