Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

Tarta z cukinią, kabaczkiem i kozim serem
Tarta z cukinią, kabaczkiem i kozim seremZnak

Tarta z cukinią, kabaczkiem i kozim serem

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (ok. 200 g)
  • 1 cukinia
  • 1 kabaczek
  • 1 bakłażan
  • 1 pomidor
  • 100 g koziego sera
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • 3 jajka
  • świeży tymianek
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
Małe tarty z kremem waniliowym, z figami i śliwkami
Małe tarty z kremem waniliowym, z figami i śliwkamiZnak
  • 1 opakowanie gotowego kruchego ciasta (ok. 300 g) lub: 200 g mąki, 75 g masła, 1 jajko, 2 łyżki cukru pudru, 
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 4 świeże figi
  • 10 śliwek

Lody bananowe na patyku

Lody bananowe na patyku
Lody bananowe na patykuZnak
  • 4 banany
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 70 g orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka oleju

Sałatka z łososiem 

Sałatka z łososiem
Sałatka z łososiem Znak
  • 2 kawałki filetu z łososia po 150 g
  • 250 g roszponki (lub innej dowolnie wybranej sałaty)
  • 1 mała kiść ciemnych winogron
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 50 g sera z niebieską pleśnią
  • garść kiełków rzodkiewki
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • sok z połówki cytryny
  • 2 łyżki miodu
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • świeży tymianek
  • sól, pieprz

Zupa ze szpinakiem i paluszkami serowymi

Zupa ze szpinakiem i paluszkami serowymi
Zupa ze szpinakiem i paluszkami serowymiZnak
  • 500 g świeżego szpinaku
  • 0,5 arkusza gotowego ciasta francuskiego (ok. 100 g)
  • 600 ml bulionu warzywnego lub wody
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej lub podobnej
Wydawnictwo Znak
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?