Reklama

Jak przyrządzić smaczne dania z wątróbki?

Wątróbka nie należy do twoich ulubionych potraw? Daj jej drugą szansę! Wypróbuj przepisy, dzięki którym odkryjesz wszystkie jej zalety!


Ragout z wątróbki cielęcej

Składniki na   1 porcję:

  • 2 zielone cebulki
  • 100 g pieczarek
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 150 g wątroby cielęcej
  • 20 g masła
  • 25 g marynowanych cebulek
  • sól, pieprz
  • 50 ml bulionu
  • 50 g śmietany
 

Przygotowanie:

Cebulkę pokroić, pieczarki i pomidory poprzekrawać na pół. Wątrobę pokroić w grubą kostkę. 10 g tłuszczu rozgrzać na patelni i smażyć wątrobę 1-2 minuty. Dodać pieczarki, a następnie zieloną cebulkę, pomidory, cebulki marynowane i krótko przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem, zalać bulionem i śmietaną. Gotować 1 minutę. Podawać z puree ziemniaczanym. Można polać stopionym masłem zmieszanym z tymiankiem.


Czas przygotowania 30 minut

Jedna porcja zawiera 3270 kJ/781 kcal

Smacznego

Reklama

Reklama

Skomentuj artykuł: Jak przyrządzić smaczne dania z wątróbki?

Przejdź do forum »

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz

wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7152

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

DBAMY O JAKOŚĆ! WYROŻNIJ ZA 1,23 PLN

Koszt całkowity SMS 1,23 PLN Nota prawna

? O co chodzi z wyróżnieniem

Wasze komentarze: 8,

przeczytane przez: 42 osoby Dodaj komentarz

Reklama

Reklama