​Naleśniki z pomidorami i bekonem

Naleśniki, które smakują każdemu!

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 250 g mąki
  • 3/8 l mleka
  • 4 jajka
  • Pęczek szczypiorku
  • 100 g bekonu w plasterkach
  • 3 pomidory

Przygotowanie:

Mąkę, mleko i jajka wyrobić za pomocą robota kuchennego. Dodać pokrojony szczypiorek. Pomidory pokroić w plasterki.

Na patelni układać plasterki bekonu, po chwili smażenia dokładać plasterki pomidora i wlać ¼ ciasta. Smażyć z obu stron (aby obrócić naleśnik, należy przyłożyć pokrywkę do patelni, odwrócić ją tak, aby naleśnik spadł na pokrywkę i zsunąć go z powrotem na patelnię). W ten sam sposób usmażyć kolejne naleśniki.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas