Szaszłyki rybne

Podawać z chrupkami albo z pieczywem.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- 80 dag filetów z dorsza,
- 30 dag pomidorków koktajlowych,
- 2 strąki zielonej papryki,
- sok z cytryny,
- 4 łyżki oliwy,
- przyprawa do potraw z grilla,
- sól i pieprz.

Przyrządzanie:

Sok z cytryny wymieszać z oliwą i przyprawami. Filety i pomidorki opłukać. Filety pokroić na małe kawałki. Paprykę umyć, przekroić na pół, wydrążyć. Następnie pociąć w dużą kostkę. Rybę i warzywa skropić marynatą z soku cytrynowego, wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie filety zwinąć w ruloniki, a później nadziać razem z warzywami na patyczki. Ułożyć na aluminiowych tackach do grillowania. Piec około 15 - 20 minut, wielokrotnie obracając. Posypać natką pietruszki. Szaszłyki podawać z chrupkami albo z pieczywem.
Porcja - 380 kcal
Czas przygotowania: 65 minut

Dowiedz się więcej na temat: ryby | grill | dorsz

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje