× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Sałatka z jajek i awokado

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Wiosenna propozycja.

Zdjęcie

Sałatka z jajek i awokado /Smacznego
Sałatka z jajek i awokado
/Smacznego

Składniki na 6 porcji:

- 6 jajek,
- 1 ząbek czosnku,

Reklama


- 7 łyżek śmietany 16 proc.,
- 7 łyżek jogurtu naturalnego,
- 1 łyżka musztardy,
- sól, pierz, cukier,
- 15 łodyżek szczypiorku,
- 3 zielone cebulki,
- 2 młode sałaty rzymskie,
- 300 g pomidorków koktajlowych,
- 2 awokado

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Śmietanę, jogurt, musztardę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem. Warzywa i jajka pokroić, wszystkie składniki wymieszać i polać połową sosu. Resztę sosu podać osobno.

Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 1340 kJ/320 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Sałatki

Smacznego

Zobacz również

Reklama

Skomentuj artykuł: Sałatka z jajek i awokado

Przejdź do forum »

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz

wyślij SMS o treści KOLOR na numer

70040

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 0,62 PLN Nota prawna

? O co chodzi z wyróżnieniem

Wasze komentarze (4)

Dodaj komentarz
rozczarowana

~rozczarowana -

Zrobiłam na święta. Nic nadzwyczajnego. Awokado nadało mydlanego smaku. Dobry sos, ale warto użyć śmietany 12% i dodać więcej czosnku.

Asia

~Asia -

Na zdjęciu: zające w kapiście. :)

xyz

~xyz -

Śmietana 16% ?

greg

~greg -

wszystko pieknie ale polac polowa sosu o co tu chodzi to nie mam pojecia

Reklama