× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Sałatka z jajek i awokado

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Wiosenna propozycja.

Zdjęcie

Sałatka z jajek i awokado /Smacznego
Sałatka z jajek i awokado
/Smacznego

Składniki na 6 porcji:

- 6 jajek,
- 1 ząbek czosnku,

Reklama


- 7 łyżek śmietany 16 proc.,
- 7 łyżek jogurtu naturalnego,
- 1 łyżka musztardy,
- sól, pierz, cukier,
- 15 łodyżek szczypiorku,
- 3 zielone cebulki,
- 2 młode sałaty rzymskie,
- 300 g pomidorków koktajlowych,
- 2 awokado

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Śmietanę, jogurt, musztardę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem. Warzywa i jajka pokroić, wszystkie składniki wymieszać i polać połową sosu. Resztę sosu podać osobno.

Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 1340 kJ/320 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Sałatki

Smacznego

Zobacz również

  • Wołowina po burgundzku z makaronem fale

    W sobotę przypada Światowy Dzień Makaronu. Już teraz można zastanowić się, jaką potrawą ze zbożowym przysmakiem ukoronować to święto. Piotr Ceranowicz, podsuwa pomysł na wołowinę po burgundzku z... więcej

Reklama

Skomentuj artykuł: Sałatka z jajek i awokado

Przejdź do forum »

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz

wyślij SMS o treści KOLOR na numer

70040

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 0,62 PLN Nota prawna

? O co chodzi z wyróżnieniem

Wasze komentarze (4)

Dodaj komentarz
rozczarowana

~rozczarowana -

Zrobiłam na święta. Nic nadzwyczajnego. Awokado nadało mydlanego smaku. Dobry sos, ale warto użyć śmietany 12% i dodać więcej czosnku.

Asia

~Asia -

Na zdjęciu: zające w kapiście. :)

xyz

~xyz -

Śmietana 16% ?

greg

~greg -

wszystko pieknie ale polac polowa sosu o co tu chodzi to nie mam pojecia

Reklama