​Genialne placki ziemniaczane ze szpinakiem

I witaminowym dipem


Składniki:

Reklama

Na dip:

  • Pęczek zielonej cebulki
  • Pęczek rzodkiewek
  • 500 g chudego twarożku
  • 75 ml mleka
  • Sól, pieprz, cukier

Na placki:

  • 250 g szpinaku
  • 750 g ziemniaków
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 30 g kiełków (mieszanka)


 Przygotowanie:

Rzodkiewki i cebulkę pokroić, zmieszać z twarożkiem i mlekiem. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Liście szpinaku umyć, obgotować i pokroić, można też użyć szpinaku mrożonego. Ziemniaki obrać i utrzeć. Dodać jajko, mąkę, szpinak, doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju porcjami smażyć placki z przygotowanego ciasta. Podawać z dipem, dekorować kiełkami.

Dowiedz się więcej na temat: ​Genialne placki ziemniaczane ze szpinakiem

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje