Ciasteczka dyniowe z ciecierzycą

Aromatyczne i zdrowe

Składniki

  • 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
  • 1 szklanka purée z dyni
  • 1/4 szklanki masła orzechowego
  • 1/2 szklanki cukru lub 2/3 szklanki ksylitolu
  • 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki zmielonego imbiru
  • 3/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/3 łyżeczki soli
  • aromat waniliowy
  • 2 łyżki posiekanych pestek dyni

Sposób przygotowania

Ciecierzycę zmiksuj. Dodaj resztę składników i również zmiksuj. Całość schłodź w lodówce przez ok. 1 godz. Piekarnik rozgrzej do 190 stopni C. Masę nakładaj łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstępy (ciastka urosną!). Posyp pestkami dyni. Piecz ok. 30 minut.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje