Ciasteczka dyniowe z ciecierzycą

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
  • 1 szklanka purée z dyni
  • 1/4 szklanki masła orzechowego
  • 1/2 szklanki cukru lub 2/3 szklanki ksylitolu
  • 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki zmielonego imbiru
  • 3/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/3 łyżeczki soli
  • aromat waniliowy
  • 2 łyżki posiekanych pestek dyni

Sposób przygotowania

Najlepszy przepis na zupę krem z dyniInteria KulinariaInteria Kulinaria
Show
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?