kuchnia

Artykuły (136)

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    • Piątek, 19 stycznia (10:12)
    Był taki moment, że zachwyciliśmy się w Polsce gotowcami, kuchnią instant. Zupki w proszku, kostki rosołowe, kawa rozpuszczalna i inne tego typu produkty były synonimem zachodniego stylu...
    trufla, blog, kuchnia
  • Bartek Kieżun: Polska to Włochy tylko na północy

    Bartek Kieżun: Polska to Włochy tylko na północy

    • Wtorek, 14 listopada 2017 (10:32)
    Książkę Bartka Kieżuna chłonie się wszystkimi zmysłami. To Italia do zjedzenia, patrzenia i słuchania (fascynujących opowieści z podróży). Widać w niej rękę antropologa i pasjonata...
    Włochy, kuchnia, wywiady
  • Zamknij lato w słoiku

    Zamknij lato w słoiku

    • Poniedziałek, 25 września 2017 (09:07)
    "Róbmy kiszonki nie tylko z ogórków czy kapusty" - radzi Jakub Steuermark. Kucharz poleca sezonowe warzywa - jak pomidory - i owoce, np. śliwki. Podkreśla, że ważna jest pasteryzacja....
    kiszonki, przepis, kuchnia

Wideo (3)