Rozgrzewający, pikantny olejek do masażu
Oleje z migdałów i z awokado znakomicie nadają się do masażu, bo łatwo rozprowadzają się na skórze i są głęboko odżywcze.

Ten preparat będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki olejkom eterycznym, o które postanowiłyśmy go wzbogacić. Olejek cynamonowy o właściwościach rozgrzewających i antybakteryjnych pomoże zmniejszyć ból mięśni, a olejek z czarnego pieprzu nie tylko ten efekt podkreśli, ale przyspieszy też krążenie krwi. Gwiazdki anyżu sprawią, że gotowy produkt będzie ładniejszy, a z czasem nasycą mieszankę olejów swoim aromatem.
Składniki
- ½ szklanki oleju migdałowego
- 1 łyżka oleju z awokado
- 2–3 gwiazdki anyżu (jeśli chcesz wzbogacić
- aromat)
- 1 kropla witaminy E (w kapsułce)
- 12 kropli olejku cynamonowego
- 8 kropli olejku z czarnego pieprzu
- 8 kropli olejku imbirowego
- 20 kropli olejku pomarańczowego
Przygotowanie:
Wrzuć gwiazdki anyżu do butelki z zakrętką, zalej je olejami z migdałów i z awokado, a następnie dodaj olejki eteryczne i witaminę E z przekłutej kapsułki. Przechowuj butelkę w chłodnym i ciemnym miejscu. Mocno wstrząśnij przed każdym użyciem.
Wypróbuj tę mieszankę olejów na mniejszym obszarze skóry, aby upewnić się, że nie wywoła u ciebie reakcji alergicznej.
Uwaga! Ze względu na olejki eteryczne zawarte w tej mieszance nie zaleca się jej stosowania przez kobiety w ciąży.
Cel: Do wszystkich typów skóry.Czas przygotowania: 5 minut.Częstotliwość stosowania: Codziennie.Okres trwałości: 6 miesięcy.
Przepis pochodzi z książki "Kosmetyki naturalne DIY".
