Rozgrzewający, pikantny olejek do masażu

Oleje z migdałów i z awokado znakomicie nadają się do masażu, bo łatwo rozprowadzają się na skórze i są głęboko odżywcze.

Ten preparat będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki olejkom eterycznym, o które postanowiłyśmy go wzbogacić. Olejek cynamonowy o właściwościach rozgrzewających i antybakteryjnych pomoże zmniejszyć ból mięśni, a olejek z czarnego pieprzu nie tylko ten efekt podkreśli, ale przyspieszy też krążenie krwi. Gwiazdki anyżu sprawią, że gotowy produkt będzie ładniejszy, a z czasem nasycą mieszankę olejów swoim aromatem.

Składniki

  • ½ szklanki oleju migdałowego
  • 1 łyżka oleju z awokado
  • 2–3 gwiazdki anyżu (jeśli chcesz wzbogacić
  • aromat)
  • 1 kropla witaminy E (w kapsułce)
  • 12 kropli olejku cynamonowego
  • 8 kropli olejku z czarnego pieprzu
  • 8 kropli olejku imbirowego
  • 20 kropli olejku pomarańczowego

Reklama

Przygotowanie:

Wrzuć gwiazdki anyżu do butelki z zakrętką, zalej je olejami z migdałów i z awokado, a następnie dodaj olejki eteryczne i witaminę E z przekłutej kapsułki. Przechowuj butelkę w chłodnym i ciemnym miejscu. Mocno wstrząśnij przed każdym użyciem.

Wypróbuj tę mieszankę olejów na mniejszym obszarze skóry, aby upewnić się, że nie wywoła u ciebie reakcji alergicznej.

Uwaga! Ze względu na olejki eteryczne zawarte w tej mieszance nie zaleca się jej stosowania przez kobiety w ciąży.

Cel: Do wszystkich typów skóry.
Czas przygotowania: 5 minut.
Częstotliwość stosowania: Codziennie.
Okres trwałości: 6 miesięcy.

Przepis pochodzi z książki "Kosmetyki naturalne DIY".

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje