Lubisz słodycze? Możesz je jeść i chudnąć!
Czekolada, lody, ciasta i ciasteczka - te produkty nie bez przyczyny są uważane za głównych wrogów szczupłej sylwetki. Czy możliwe jest, aby z nich nie rezygnować, a jednocześnie chudnąć? Najnowsze badania mówią, że tak.
Naukowcy odkryli, że można w naturalny sposób ograniczyć wchłanianie cukrów ze spożytego posiłku i w ten sposób powstrzymać magazynowanie ich pod postacią zbędnej tkanki tłuszczowej. Taką właśnie rolę odgrywa kwas chlorogenowy.
Jest on bardzo silnym przeciwutleniaczem, dlatego znacznie opóźnia też procesy starzenia. Dodatkowo zmniejsza apetyt, dzięki czemu łatwiej jest kontrolować ilość spożywanej żywności.
Jest on w pełni naturalną substancją, która występuje w zielonej kawie. Tą nazwą określa się ziarna tradycyjnej kawy, które nie zostały poddane procesowi palenia (niszczy on dobroczynne działanie kwasu chlorogenowego). To dzięki nim można pozwolić sobie na małe co nieco - na przykład ulubione lody - a spożyty cukier nie zmieni się w organizmie w zbędną tkankę tłuszczową.
Na rynku istnieje mnóstwo produktów zawierających w swoim składzie zieloną kawę. Jak wybrać więc ten najlepszy? Warto zwracać uwagę na dodatkowe składniki suplementu, które mogą jeszcze bardziej wzmocnić efekty działania kwasu chlorogenowego.
Należą do nich morwa biała, która zmniejsza nadmierny apetyt, gymnema sylvestre ograniczająca wartość kaloryczną spożywanych łakoci, chrom, witamina B6 i kora cynamonowca, które powstrzymują nadmierny wzrost poziomu cukru we krwi.
Warto również poszukiwać skoncentrowanych dawek tych składników, a także sprawdzać, czy suplementy są produkowane na terenie Unii Europejskiej oraz są zgodne z normami bezpieczeństwa. Dzięki temu zyskasz pewność, że wybierasz produkt najwyższej jakości.
Dzięki produktom z kwasem chlorogenowym możesz pozwolić sobie na ulubiony deser bez wyrzutów sumienia. Zielona kawa połączona z naturalnymi ekstraktami wzmacniającymi jej działanie i zadba o to, aby mimo ulegania od czasu do czasu pokusom, zbędne kilogramy cały czas znikały.