Reklama

Dobre i złe konserwanty

Jedzenie w znacznym stopniu wpływa na to jak się czujemy, pracujemy, a także na to jak wyglądamy. Niestety sklepowe półki aż uginają się od produktów nafaszerowanych chemią. Poprawia ona wygląd i kolor żywności, a także wydłuża czas jej przechowywania. Co dokładnie kryje się pod tzw. "E"? Na to i inne pytania odpowiedziała w programie Ewa Trusewicz, dietetyk.

Jedzenie w znacznym stopniu wpływa na to jak się czujemy, pracujemy, a także na to jak wyglądamy. Niestety sklepowe półki aż uginają się od produktów nafaszerowanych chemią. Poprawia ona wygląd i kolor żywności, a także wydłuża czas jej przechowywania. Co dokładnie kryje się pod tzw. "E"? Na to i inne pytania odpowiedziała w programie Ewa Trusewicz, dietetyk.
Zawsze sprawdzaj ilość konserwantów zawartych w produktach, które kupujesz /Picsel /123RF/PICSEL

 

TVP
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy