Kolorowy detoks doda ci energii

Włącz do menu zupę-krem z marchewki
Włącz do menu zupę-krem z marchewki123RF/PICSEL

Im więcej toksyn, tym więcej wolnych rodników

Jedz białozielone warzywa, a nie zabraknie ci glutationu

Od żółtych po czerwone - pielęgnują skórę i wzrok

Wszystkie odcienie różowego - ochrona antynowotworowa

Obrane owoce mają znacznie mniej polifenoli
Obrane owoce mają znacznie mniej polifenoli123RF/PICSEL

Jak zachować moc antyoksydantów

Twoje menu na weekend

Składniki

  • łyżeczka mąki kukurydzianej
  • łyżka skórki startej z pomarańczy
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 3 marchewki pokrojone w kostkę
  • łyżka oliwy
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kurkuma

Składniki

  • szklanka leśnych owoców
  • łyżka białka z konopi (kupisz w supermarketach lub sieci Rossmann)
  • kawałek posiekanego świeżego imbiru
  • łyżeczka oleju lnianego
  • 1/2 szklanki wody

Składniki

  • kilka liści kapusty włoskiej
  • ugotowane: marchew, ziemniak, kawałek brokułu i selera
  • bazylia, koperek
  • resztka piątkowej zupy na sos do zapieczenia gołąbków

Składniki

  • żółta i czerwona papryka
  • kilka oliwek kalamata
  • świeża bazylia, posiekana
  • po łyżce oliwy i soku z cytryny

Sprawdź, co jeszcze zwalcza wolne rodniki

Koktajl bananowo-malinowyInteria KulinariaInteria Kulinaria
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?