Pięć powodów, dla których warto jeść pieczarki

Pieczarki są polecane m.in. osobom, które się odchudzają
Pieczarki są polecane m.in. osobom, które się odchudzają123RF/PICSEL
Marynowane pieczarki
Marynowane pieczarki123RF/PICSEL

Składniki

  • 2,5 kg małych, nierozwiniętych pieczarek o podobnej wielkości
  • po 1 łyżce soli i octu na 1 l wody
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • gorczyca

na marynatę

  • 1,5 szkl. wody
  • 1/2 szkl. octu 10 proc.
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżki soli

Składniki

  • 2 szkl. mąki
  • 10 dag pieczarek
  • 1/2 kostki sera typu feta (125 g)
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1/4 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szklanka posiekanej cebuli
  • łyżeczka mielonej papryki
  • sól, pieprz
100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?