Siedem powodów, dla których warto jeść fasolę

Fasola ma mnóstwo cennych składników odżywczych
Fasola ma mnóstwo cennych składników odżywczychPicsel

Fasola dla urody

Zdrowe gotowanie

Przepisy pełne witamin

Kotlety meksykańskie
Kotlety meksykańskiePicsel

Składniki

  • 50 dag czerwonej fasoli ugotowanej na miękko (lub 2 puszki czerwonej fasoli)
  • 10 dag bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżeczki papryki w proszku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Składniki

na ciasto

  • 1 szklanka mleka
  • 3/4 szkl. wody (najlepiej gazowanej)
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

na farsz

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2-3 łyżki cukru

Składniki

  • 25 dag fasoli jaś
  • 3-4 marchewki
  • 1-2 pietruszki
  • 4 średnie ziemniaki
  • około 2 litrów wody
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • majeranek
  • cząber
  • ziele angielskie, pieprz, sól
  • 1 łyżka masła
Sproszkowane owoce i warzywa zachowują większość swoich składników odżywczych. Redukcji ulegają tylko niektóre witaminyNewseria LifestyleNewseria Lifestyle/informacja prasowa
100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?