Sześć powodów, dla których warto jeść kapustę

Uszczelnia naczynia krwionośne, zapobiega anemii i obrzękom kończyn
Uszczelnia naczynia krwionośne, zapobiega anemii i obrzękom kończyn123RF/PICSEL

Składniki

  • średnia główka kapusty
  • 30 dag mięsa drobiowego
  • 30 dag mięsa wieprzowego
  • 2 jajka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka czosnku w płatkach
  • szklanka bulionu mięsnego
  • pieprz, sól
Gołąbki rybne
Gołąbki rybne123RF/PICSEL

Składniki

  • główka kapusty
  • 1/2 kg rozmrożonych filetów ryby (mintaja lub dorsza)
  • 4 cebule
  • 1 szkl. kaszy manny
  • 1 l wywaru z warzyw
  • 1-2 jajka
  • 3 średnie pomidory
  • sól, pieprz
  • olej

Składniki

  • główka kapusty (o wadze ok. 1,5 kg)
  • 4 dag smalcu
  • 4 łyżki mąki
  • 2 jaja
  • smalec i bułka tarta do formy
  • pieprz, sól do smaku
Zmysłowe smaki: Młoda zasmażana kapustaZmysłowe smakiINTERIA.PL
100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?