Jajka na twardo w majonezie

10 jajek; puszka zielonego groszku; pęczek szczypiorku; 5 - 6 liści sałaty; puszka wędzonej ryby; słoik majonezu; 3 - 4 łyżki śmietany; sól; pieprz; cukier.

Ugotowane (około 10 minut) na twardo jajka obierz ze skorupek i pokrój na połówki. Ułóż na liściach zielonej sałaty, albo bezpośrednio na półmisku. Posyp zielonym groszkiem. Majonez zmieszaj z gęstą śmietaną i musztardą, posól, popieprz, dodaj odrobinę cukru i ewentualnie soku z cytryny. Polej tym jajka. Posyp szczypiorkiem. Do sosu możesz dodać kawałki wędzonej ryby.

Reklama

Wasze komentarze (0)

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje