Deser bezowy z musem truskawkowym

Lekki i puszysty deser z udziałem twarożku i świeżych truskawek. To fajny pomysł na wakacyjną ucztę i lekką przekąskę do pracy. Smacznego!

Składniki:

  • 400 g twarożku kanapkowo - sernikowego np. Mój Ulubiony
  • 2 żółtka
  • 2 białka 100 g cukru drobnego
  • 3 łyżki żelatyny
  • 250 g pokrojonych truskawek

Reklama

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki pozostawić, aby miały temperaturę pokojową. Ser i jajka nie mogą być zimne. Żółtka utrzeć z połową cukru, dalej ucierając dodawać twarożek. Żelatynę namoczyć z odrobinie zimnej wody, gdy napęcznieje rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Bardzo dokładnie połączyć z masą. Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać pozostały cukier, powstałą bezę połączyć z masą. Dodać truskawki, wymieszać i przełożyć do pucharków lub szklanek. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Podawać udekorowane bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje