Tartaletki z jagodami

Masło posiekaj nożem na kawałki, dodaj mąkę, cukier i szybko zagnieć ciasto.

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • 60 g cukru
  • 250 g zimnego masła
  • 100 g białej czekolady
  • 250 g serka mascarpone
  • 350 g jagód

Reklama

Sposób przygotowania:


Masło posiekaj nożem na kawałki, dodaj mąkę, cukier i szybko zagnieć ciasto. Przełóż do zamrażarki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkuj, wytnij szklanką kółka i wykładaj nimi foremki do babeczek wysmarowane masłem. Nakłuj widelcem i piecz w temp. 180 C przez ok. 30 minut (do zrumienienia). W międzyczasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, przestudź. Stopniowo dodawaj serek mascarpone i delikatnie wymieszaj. Schłodź w lodówce przez około godzinę. Przełóż na upieczone spody tartaletek, na wierzchu rozłóż owoce.

Czas przygotowania: 60 minut

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje