Reklama

Jesienne gotowanie

Konkurs został już rozwiązany.

Lubisz gotować, uwielbiasz bogactwo składników jesienią i chcesz się podzielić z nami swoimi przepisami na najlepsze potrawy? Czekamy na twoje propozycje jesiennych potraw!

Lista nagrodzonych:

1. Olga Eleonora Dudka, Kraków
2. Barbara Kuś, Świdnica
3. Martyna Jakóbiec, Nowa Ruda
4. Anula Wawrzyniak, Grodzisk Wielkopolski
5. Sylwia Czyczerska, Droszków
6. Anna Toporowska, Zakrzówek
7. Justyna Kwak, Rydułtowy
8. Paulina Budnicka, Żory
9. Anna Jaworska, Piaseczno
10. Agnieszka Kolczewska, Łódź

11. Maria Krzykowska, Szprotawa
12. Mirka Wawrzyniak, Grodzisk Wielkopolski
13. Joanna Świerad, Toruń
14. Małgorzata Serwa, Częstochowa
15. Marzena Krzemińska, Lublin
16. Henryka Fugiel, Główczyce
17. Agata Wawrzyniak, Wyrzysk
18. Justyna Dyduch, Lublin
19. Arkadiusz Szczeciński, Ksawerów
20. Janina Ryś, Suchedniów

Reklama

Nagrodzonym serdecznie gratulujemy!

Zapoznaj się z regulaminem konkursu, który znajdziesz TUTAJ!

Nagrody:

Miejsca 1-10 zestaw trzech Encyklopedii Gotowania i przyrząd kuchenny FORKY®

Miejsca 11-20 przyrząd kuchenny FORKY®


Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na sałatki i surówki

Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło.

Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się gości. Warto je wprowadzić również do codziennego jadłospisu.

Debiutujące gospodynie ze wstępu nauczą się, jak postępować z warzywami, by - poza dostarczeniem domownikom cennych witamin i soli mineralnych - przyrządzić jednocześnie coś atrakcyjniejszego niż marchewka utarta z jabłkiem czy kiszona kapusta doprawiona olejem. Panie domu bardziej doświadczone w sztuce kulinarnej znajdą tu pomysły na niebanalne łączenie popularnych warzyw.

Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy kuchni włoskiej

Kuchnia włoska zdumiewa swoim bogactwem i różnorodnością. Oferuje kilkaset rodzajów wymyślnie nazwanych klusek i makaronów, tuziny sosów wzbogacających ich smak, dania mięsne, z ryb, owoców morza, ryżu oraz zupy. Włosi osiągają niezrównane efekty smakowe, dodając do wielu potraw świeże zioła, oliwę z oliwek, pieczywo, pomidory, a także sery. To całe bogactwo smaków i rodzajów zamieściliśmy w jednej książce, proponując 160 potraw na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z kuchni włoskiej.

Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na pieczenie i pasztety

Nasza rodzima kuchnia proponuje mnóstwo przepisów na pyszne pasztety i pieczenie. Postanowiliśmy je zebrać i wydać w jednym zbiorze pt. "Najlepsze przepisy na pieczenie i pasztety". Przekazujemy państwu prawie 200 przepisów na klasyczne pasztety, na pasztet drobiowy i wieprzowy, na pasztet z grzybów oraz pieczenie z wieprzowiny, wołowe i z mięsa drobiowego. Znajdziecie tu państwo pieczenie na bazie szynki i boczku, przepisy na pieczenie rolowane i schab nadziany śliwką oraz innymi farszami.

Rewolucja w kuchni - FORKY® 

Łopatki, widelce, szczypce - to tylko niektóre z kuchennych narzędzi, z którymi do tej pory musieliśmy stawać do walki. Walki nierównej, bo z góry wiedzieliśmy, że olej chlapnie na kuchenkę, cukinia spadnie na podłogę, a ze schabowego odejdzie panierka. Wszystko podczas wykonywania, wydawać by się mogło, bardzo prostej czynności: obracania. Teraz to naprawdę stanie się łatwe i skuteczne. Bo oto w naszej kuchni nastanie rewolucja. Nastanie w niej FORKY®. 

Gotowanie powinno być przede wszystkim przyjemnością. Stąd całe masy narzędzi, akcesoriów i atrybutów, które mają sprawić, że smażenie, grillowanie czy blanszowanie stanie się i przyjemne i łatwe. Często jednak zamiast pomagać, wszystkie te łopatki, stawały się murem nie do pokonania na naszej drodze do idealnie, obustronnie zgrillowanego steku. Dlatego powstał FORKY®. By w dłoni kucharza - profesjonalisty i amatora - stać się narzędziem idealnym. By za pomocą jednego ruchu odwrócić wszystkie specjały. Małe i duże. Mięsne i warzywne.

"FORKY®, choć może to zabrzmi banalnie, powstał z pasji. Uwielbiam gotować i wiem, że są ludzie tacy jak ja, którzy najchętniej nie wychodziliby z kuchni. To skoro już spędzamy tam tyle czasu, to warto uczynić go jeszcze przyjemniejszym, a samo gotowanie czy smażenie, łatwiejszym. Od idei, przez pierwsze szkice, do gotowego produktu - tak powstał FORKY®. Mam nadzieję, że niebawem nie tylko ja, nie będę mógł sobie wyobrazić kuchni bez niego" - mówi Maciej Pawłowski, twórca FORKY®.

FORKY® to pierwszy flagowy produkt marki FORKitchen®. Światło dzienne ujrzał w 2012 roku. Jest dowodem na to, że w XXI ciągle wieku można opracować i wprowadzić na rynek produkt unikalny i innowacyjny. Produkt, jakiego jeszcze nie było. Produkt niezwykły - FORKY®. To znacznie więcej niż zwykły widelec: jego opatentowany kształt pozwala na niezwykle łatwe i intuicyjne obracanie wielu specjałów podczas smażenia, grillowania i gotowania. Wystarczy jeden prosty ruch dłonią.


INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: gotowanie | kuchnia | nagrody | konkurs | encyklopedia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy