Risotto porowo-grzybowe
Wyjątkowy smak z łatwo dostępnych składników
Pora przekroić wzdłuż i dobrze wymyć. Zieloną część pokroić w półkrążki, biała w kostkę. Czosnek pokroić w drobną kostkę
Łyżeczkę oleju rozgrzać w rondelku, zeszklić pora i czosnek. Dodać ryż, przesmażyć chwilę. Stopniowo wlewać bulion, mieszając. Kolejną porcję płynu wlewać, gdy ryż wchłonie poprzednią.. W sumie gotować około 25-30 minut.
Grzyby oczyścić, poprzekrawać, smażyć na oleju przez 5 minut. Po 2 minutach dodać pora, doprawić solą i pieprzem i przełożyć do ryżu na 5 minut przed końcem gotowania. Doprawić solą i pieprzem i posypać parmezanem.
Czas przygotowania 40 minut
Jedna porcja zawiera 1680 kJ/401 kcal