× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Hiszpański omlet z pomidorami

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Śniadanie doskonałe.

Zdjęcie

Hiszpański omlet z pomidorami /Smacznego
Hiszpański omlet z pomidorami
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:

  • 500 g pomidorów
  • 2 cebule
  • 6 jaj
  • 150 ml mleka
  • sól, pieprz
  • oregano
  • 4 plastry bekonu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

 Pomidory i cebule pokroić w plastry. Jajka roztrzepać z mlekiem. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Bekon pokroić na mniejsze kawałeczki i uprażyć na patelni bez tłuszczu. ¼ cebuli poddusić na oliwie, dołożyć ¼ pomidorów i zalać wszystko ¼ masy jajecznej. Smażyć 10 minut pod przykryciem. Na koniec posypać bekonem i oregano. W taki sam sposób usmażyć 3 kolejne omlety.

Reklama


Czas przygotowania 55 minut

Jedna porcja zawiera 1340 kJ/320 kcal

4 Porcji


Artykuł pochodzi z kategorii: Kuchnie świata

Smacznego
Więcej na temat:omlet | jaja | pomidory

Zobacz również

Reklama

Skomentuj artykuł: Hiszpański omlet z pomidorami

Przejdź do forum »

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz

wyślij SMS o treści KOLOR na numer

70040

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 0,62 PLN Nota prawna

? O co chodzi z wyróżnieniem

Wasze komentarze (9)

Dodaj komentarz
don kichot

~don kichot -

zwróćcie uwagę na naczynie - nie ma plastikowej rączki a porrawa wygląda tak dobrze bo jest zapiekana od góry a nie zmieszana i wylana na patelnię jak wszystko zgrajdamy to wyjdzie PAPA

basia

~basia -

Chyba zwariowalam, od 20 lat mieszkam w Hiszpani i nigdy ani nie widzialam,ani nie slyszalam,ani tymbardziej nie jadlam czegos takiego.Hiszpanski napewno nie jest chocby dlatego ze zaden hiszpan napewno na omlet nie zmieszalby jajek z mlekiem,dla nich to jest swietokradztwo.Nie myslcie ze krytykuje bo tu mieszkam,nie nic podobnego,wrecz przeciwnie i dzis na kolacje zrobie cos takiego-oczywiscie bez mleka.

Ernesto

~Ernesto -

To przecież jest zapiekane w piekarniku! A ponadto, skąd ja w Polsce wezmę bekon? Tu tylko jest boczek, a to nie to samo co bekon. Dlaczego tu nie ma bekonu!!! Carramba.

R.DENIRO

~R.DENIRO -

TO JEST TORTILLA CON PATATAS TAK ZWANE "TAPAS" ALBO "PINCIO"!!!

Reklama