× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Hiszpański omlet z pomidorami

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Śniadanie doskonałe.

Zdjęcie

Hiszpański omlet z pomidorami /Smacznego
Hiszpański omlet z pomidorami
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:

  • 500 g pomidorów
  • 2 cebule
  • 6 jaj
  • 150 ml mleka
  • sól, pieprz
  • oregano
  • 4 plastry bekonu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

 Pomidory i cebule pokroić w plastry. Jajka roztrzepać z mlekiem. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Bekon pokroić na mniejsze kawałeczki i uprażyć na patelni bez tłuszczu. ¼ cebuli poddusić na oliwie, dołożyć ¼ pomidorów i zalać wszystko ¼ masy jajecznej. Smażyć 10 minut pod przykryciem. Na koniec posypać bekonem i oregano. W taki sam sposób usmażyć 3 kolejne omlety.

Reklama


Czas przygotowania 55 minut

Jedna porcja zawiera 1340 kJ/320 kcal

4 Porcji


Artykuł pochodzi z kategorii: Kuchnie świata

Smacznego
Więcej na temat:omlet | jaja | pomidory

Zobacz również

  • Wołowina po burgundzku z makaronem fale

    W sobotę przypada Światowy Dzień Makaronu. Już teraz można zastanowić się, jaką potrawą ze zbożowym przysmakiem ukoronować to święto. Piotr Ceranowicz, podsuwa pomysł na wołowinę po burgundzku z... więcej

Reklama

Skomentuj artykuł: Hiszpański omlet z pomidorami

Przejdź do forum »

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz

wyślij SMS o treści KOLOR na numer

70040

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 0,62 PLN Nota prawna

? O co chodzi z wyróżnieniem

Wasze komentarze (9)

Dodaj komentarz
don kichot

~don kichot -

zwróćcie uwagę na naczynie - nie ma plastikowej rączki a porrawa wygląda tak dobrze bo jest zapiekana od góry a nie zmieszana i wylana na patelnię jak wszystko zgrajdamy to wyjdzie PAPA

basia

~basia -

Chyba zwariowalam, od 20 lat mieszkam w Hiszpani i nigdy ani nie widzialam,ani nie slyszalam,ani tymbardziej nie jadlam czegos takiego.Hiszpanski napewno nie jest chocby dlatego ze zaden hiszpan napewno na omlet nie zmieszalby jajek z mlekiem,dla nich to jest swietokradztwo.Nie myslcie ze krytykuje bo tu mieszkam,nie nic podobnego,wrecz przeciwnie i dzis na kolacje zrobie cos takiego-oczywiscie bez mleka.

Ernesto

~Ernesto -

To przecież jest zapiekane w piekarniku! A ponadto, skąd ja w Polsce wezmę bekon? Tu tylko jest boczek, a to nie to samo co bekon. Dlaczego tu nie ma bekonu!!! Carramba.

R.DENIRO

~R.DENIRO -

TO JEST TORTILLA CON PATATAS TAK ZWANE "TAPAS" ALBO "PINCIO"!!!

Reklama