Reklama

Duszona pierś z indyka z papryką i grzybami

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Prosty i smaczny obiad.

Zdjęcie

Duszona piersi z indyka z papryką i grzybami /Smacznego
Duszona piersi z indyka z papryką i grzybami
/Smacznego
Składniki na 4 porcje:

  • 3 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 600 g pieczarki
  • 3-4 gałązki rozmarynu
  • 800 g piersi z indyka
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • 350 ml bulionu
  • 75 ml sosu sojowego
  • 2 łyżeczki mąki
Przygotowanie:

Reklama

1. Cebulę pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę, pieczarki oczyścić. Z rozmarynu oberwać listki.

2. Mięso pokroić w grubą kostkę. W dużym rondlu rozgrzać oliwę mocno obsmażyć mięso, posolić i popieprzyć, zdjąć. Obsmażyć pieczarki. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć.

3. Przesmażyć czosnek, cebulę i paprykę, dodać rozmaryn, mięso i pieczarki. Wymieszać bulion i sos sojowy z mąką, zalać mięso. Zagotować i dusić 10-12 minut. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem.

Czas przygotowania: 45 minut

Jedna porcja zawiera: 1680 kJ/401 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Mięsa

Smacznego
Więcej na temat:indyk | drób | pieczarki

Zobacz również

Reklama

Skomentuj artykuł: Duszona pierś z indyka z papryką i grzybami

Przejdź do forum »

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz

wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7152

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

DBAMY O JAKOŚĆ! WYROŻNIJ ZA 1,23 PLN

Koszt całkowity SMS 1,23 PLN Nota prawna

? O co chodzi z wyróżnieniem

Wasze komentarze (4)

Dodaj komentarz

Reklama

Reklama