Indyk w maladze

Z dodatkiem owoców.

Składniki:

Reklama

- 1 kg upieczonej piersi indyczej,
- dowolne owoce ze słodkiej marynaty,
- 1 pomarańcza,
- 3 łyżeczki żelatyny,
- rosół drobiowy (1,5 szklanki),
- sałata,
- 1/2 szklanki słodkiego czerwonego wina,
- sól, cukier

Przygotowanie:

1. Indyka pokroić w plastry, ułożyć na półmisku na sałacie. Na każdym plastrze mięsa ułożyć dekorację z owoców.
2. Żelatynę wymieszać z zimnym rosołem, spęczniałą połączyć z winem i gotować, aż się żelatyna rozpuści. Przyprawić cukrem i solą. Ostudzić. Zalać indyka i owoce. Odstawić do zastygnięcia.

Czas przygotowania: 35 minut
1 porcja: 310 kcal

Dowiedz się więcej na temat: owoców | indyk | Kuchnia świąteczna - Wielkanoc | drób | indyk

Reklama

Wasze komentarze (0)

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje