× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

  • ×

    Treść dostępna również w wersji mobilnej
    na m.interia.pl oraz w aplikacjach na iOS i Android

  •  

    Indyk w maladze

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Z dodatkiem owoców.

Zdjęcie

Indyk w maladze /Smacznego
Indyk w maladze
/Smacznego
Składniki:

- 1 kg upieczonej piersi indyczej,

Reklama


- dowolne owoce ze słodkiej marynaty,
- 1 pomarańcza,
- 3 łyżeczki żelatyny,
- rosół drobiowy (1,5 szklanki),
- sałata,
- 1/2 szklanki słodkiego czerwonego wina,
- sól, cukier

Przygotowanie:

1. Indyka pokroić w plastry, ułożyć na półmisku na sałacie. Na każdym plastrze mięsa ułożyć dekorację z owoców.
2. Żelatynę wymieszać z zimnym rosołem, spęczniałą połączyć z winem i gotować, aż się żelatyna rozpuści. Przyprawić cukrem i solą. Ostudzić. Zalać indyka i owoce. Odstawić do zastygnięcia.

Czas przygotowania: 35 minut
1 porcja: 310 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Mięsa

Smacznego

Zobacz również

  • Oceń tekst

    Ocen: 2

Reklama

Skomentuj artykuł: Indyk w maladze

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama