Kurczak na szybko w marynacie i z brokułami

Pyszny!

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

2.      Brokuła podzielić na różyczki i obgotować przez 5 min. w osolonym wrzątku.

3.      Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, obsmażyć mięso wyjęte z marynaty. Do pozostałej marynaty dodać -2-3 łyżki wody i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 5-8 minut. Kolendrę posiekać i dodać do mięsa.

4.      Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i obsmażać brokuły i chili przez 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem

5.      Mięso podawać z sosem i brokułami. Do tego pasuje ryż.

Jedna porcja zawiera: 1260 kJ/301 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas