× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Pieczeń rzymska z jajkiem

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Klasyczny przepis.

Zdjęcie

/Smacznego
/Smacznego
Składniki:

- 80 dag mięsa mielonego,

Reklama


- 4 jajka na twardo,
- 1 jajko surowe,
- sól, pierz, papryka,
- 3 łyżki smalcu,
- łyżka cebulki prażonej,
- 1 kostka bulionowa,
- majeranek,
- 3 łyżki bułki tartej,
- papryka konserwowa,
- marynowane grzybki

Przygotowanie:

Mięso wymieszać ja jajkiem, bułką tartą, 3 łyżkami wody, cebulką oraz majerankiem i pieprzem do smaku. Połowę masy rozsmarować w natłuszczonej formie keksowej. Na tym ułożyć jajka na twardo. Przykryć resztą masy mięsnej. Polać łyżką stopionego smalcu i piec 45 minut w temperaturze 200 st. C. W trakcie polewać resztą smalcu. Kostkę rosołową rozrobić w 3 łyżkach gorącej wody. Polać gotową pieczeń. Odstawić jeszcze na 5-10 min do piekarnika. Gotową ostudzić. Wyjąć z formy podawać udekorowaną grzybkami i marynowaną papryką.

Artykuł pochodzi z kategorii: Mięsa

Smacznego

Zobacz również

  • Gulasz z węgorza według... Picassa

    Okazuje się, że słynny malarz Pablo Picasso posiadał również talent kulinarny. W archiwalnych numerach magazynu "Vogue" z 1964 roku, artysta dzielił się swoimi ulubionymi przepisami. więcej

Reklama

Skomentuj artykuł: Pieczeń rzymska z jajkiem

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama