× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Sernik na kruchym cieście

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Wypróbuj nowy przepis.

Zdjęcie

Sernik na kruchym cieście /Smacznego
Sernik na kruchym cieście
/Smacznego

Składniki:

- szklanka mąki krupczatki,
- jajko, szczypta soli,

Reklama


- 50 dag białego sera,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- po 3 łyżki śmietany i cukru,
- 2 jajka,
- 5 dag rodzynków,
- pół szkl. mleka

Przygotowanie:

Do masła, mąki, jajka i soli dolać wody i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę, owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki. Ciasto rozwałkować na placek, ułożyć w natłuszczonej tortownicy i ponakłuwać widelcem. Piec ok. 10 min. w temp. 180 st. C. Ser zemleć, dodać jajko, śmietanę, cukier i ucierać. Dodać rodzynki i mąkę ziemniaczaną, wymieszaną z 1/2 szklanki mleka. Masę serową wyłożyć na placek i piec jeszcze 20 min.

Artykuł pochodzi z kategorii: Na słodko

Smacznego

Zobacz również

  • Zasady reklamacji - kiedy prawo jest po twojej stronie

    Źle wykonana usługa, wadliwy towar, nieudany zakup? W większości sytuacji masz prawo do reklamacji. Przeczytaj, kiedy warto upierać się przy swoim! więcej

Reklama

Skomentuj artykuł: Sernik na kruchym cieście

Przejdź do forum »

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz

wyślij SMS o treści KOLOR na numer

70040

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 0,62 PLN Nota prawna

? O co chodzi z wyróżnieniem

Wasze komentarze (32)

Dodaj komentarz
zosia

~zosia -

ciemny spod jest super dobrze czytajcie a ciasto wyjdzie super .Sama je robię a jak ktos nie zna się na pieczeniu to po sernik do sklepu.Prosz ęnie obrazac autorki.

zosia

~zosia -

ciemny spod jest super dobrze czytajcie a ciasto wyjdzie super .Sama je robię a jak ktos nie zna się na pieczeniu to po sernik do sklepu.Proszęnie obrazac autorki.

barburynka

~barburynka -

Na tym zdjeciu jaky zakalec w cieście...ja osobiście najcześciej pięke sernik bez spodu...cos na kształt wiedeńskiego...zawsze sie udaje i nie musze sie stresowac zakalcem...pozdrawiam

rzeszowianka

~rzeszowianka -

Co za beznadziejny przepis!!!!! wszystko skopane począwszy od niekompletnych składników zakończywszy na czasie pieczenia. Chyba ktoś był pijany jak to pisał!

maria

~maria -

wysilam sie z pisaniem a wy twierdzicieze taki komentarz już było co chodzi///

-maria

~-maria -

ciemny spód/40dkg .maki 20dkg.cukru pudru ,3 żoltka,20 dkg.marg. kasia,3lyżki kakao 3lyżkiśmietany,1 proszek do piecz./calość wyrobić.wylożyćdno blaszkinakłoćwidelcem.masa ...1kg.sera/kubełek z biedronki/2 żółtka 30 dkg. cukru pudru 20 dkg marg kasia 1 budyń śmiet.2 łyżk kokosu/wiórki/2 łyżkmąki ziemn./zmiksowac masę/zpozostałych bialek ubić pianę i wymieszaczmasą serowa delikatnie.całosc wylozyc na ciemne ciasto włozyć do piekarnika i piec ok.50 min.super dobre musi sieudaćkażdemu smacznego pa.

BBB

~BBB -

Aby sernik był dobry trzeba na 10 dag sera jedno jajko. Co to za sernik - 1 jajko na pół kg sera? Zdarza się ser bardzo tłusty, do którego nie trzeba już masła.

Szczecinianka

~Szczecinianka -

Ciasto przyozdobione mietą ! Po co?

Szczecinianka

~Szczecinianka -

Oj ! jeszcze ile wlać wody ?

Szczecinianka

~Szczecinianka -

Ile dać masła? - bo nie podanow przepisie !

Reklama