Ciasto: - 6 jajek, - 6 łyżek soku pomarańczowego, - 15 dag cukru, - sól, - 25 dag mąki pszennej, - 3 dag mąki ziemniaczanej, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dekoracja: - 150 ml Campari, - 150 ml soku z pomarańczy, - 5 dag cukru, - 6 łyżeczek żelatyny Krem: - 4 żółtka, - 10 dag cukru, - 100 ml Campari, - skórka starta z jednej pomarańczy, - sok z 4 pomarańczy, - 8 łyżeczek żelatyny, - 600 ml śmietany kremówki, - 20 dag konfitury pomarańczowo-truskawkowej, - opakowanie zagęstnika do śmietany, - jeden owoc granatu Smacznego: Jajka z 6 łyżkami gorącej wody, sokiem z pomarańczy, szczyptą soli i cukrem ubić na jednolitą masę. Mąkę pszenną wymieszać z ziemniaczaną, z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 40-45 minut w temp. 175st. C. Campari wymieszać z sokiem pomarańczowym i cukrem. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Tak przygotowaną galaretkę wlać do płaskiej formy, wyłożonej folią spożywczą i wstawić do lodówki, aby zastygła. Żółtka z cukrem, Campari, i skórką pomarańczową utrzeć na krem w gorącej kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuścić i wlać do kremu, dodać sok pomarańczowy. Cały czas mieszając wystudzić krem. Gdy zacznie tężeć, ubić 400 ml śmietany, dodać i delikatnie wymieszać. Resztę przelać na 3 placki i posmarować je konfiturą. Dolny placek przełożyć na paterę i wokół ciasta zapiąć obręcz tortownicy. Placki smarować kremem i układać jeden na drugim. Tort na dwie godziny wstawić do lodówki, po czym zdjąć obręcz. 200 ml śmietanki ubić z zagęstnikiem i posmarować nią boki tortu. Z przygotowanej wcześniej galaretki wyciąć np. kwiaty. Resztę galaretki pokroić w kosteczkę. Owoc granatu przekroić na pół, wyjąć nasiona i udekorować nimi boki tortu. Wierzch ciasta udekorować kwiatkami i kostkami galaretki. Tortownica o średnicy 26 cm