Agrestowy miks

Nadchodzi czas na agrest!

Skłądniki:

  • 30 dag czerwonych porzeczek
  • 20 dag jasnego agrestu
  • 1 dag żelatyny
  • 4-5 łyżek cukru
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • 20 dag chudego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki naturalnego płynnego miodu

Przygotowanie:

1. Porzeczki umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz na sicie, a następnie odszypułkuj (kilka gałązek odłóż do dekoracji. Jeśli chcesz, możesz też użyć białych i czarnych porzeczek. Agrest opłucz i oczyść.

Reklama

2. Żelatynę rozmieszaj w 400 ml wody. Odstaw na 5 minut, aby napęczniała. Po tym czasie wodę zagotuj i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Zdejmij z ognia. Dodaj cukier i sok z cytryny.

3. Przygotuj 4 pucharki. Rozłóż na dnie odszypułkowane porzeczki. Owoce zalej połową przygotowanej galaretki cytrynowej. Odstaw do lodówki do stężenia.

4. Na stężałej galaretce rozłóż agrest. Zalej resztą galaretki i ponownie odstaw do lodówki do stężenia. Jogurt utrzyj razem z płynnym miodem. Rozłóż na galaretce. Udekoruj odłożonymi porzeczkami i od razu podawaj na stół


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje