Aksamitny krem szpinakowo – serowy

Szpinak umyć, zmiksować ze śmietanką i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.

Składniki:

Reklama

- 100 g serka topionego kremowego np. MSM Mońki

- 300 ml słodkiej śmietany 18%

- 200 g świeżego i młodego szpinaku

- 2 ząbki czosnku

- szczypta gałki muszkatołowej

- sól, czarny pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Szpinak umyć, zmiksować ze śmietanką i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Serek topiony włożyć do garnka. Dodać zmiksowany szpinak i wymieszać wszystko oraz doprawić do smaku. Podgrzać aż do wrzenia, często mieszając aby krem się nie przypalił.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje