Babeczki z budyniem i owocami

Mąkę przesiej, posiekaj nożem razem z masłem.

Babeczki z budyniem i owocami
Babeczki z budyniem i owocami123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki na 12 sztuk:

Babeczka:

  • 17,5 dag mąki pszennej
  • 10 dag masła
  • żółtko
  • łyżka cukru pudru

Nadzienie:

  • 1 budyń waniliowy
  • owoce: po 20 dag jasnych i ciemnych winogron

Sposób przygotowania:


1. Mąkę przesiej, posiekaj nożem razem z masłem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder i zagnieć ciasto. Zawiń w folię, wstaw do zamrażalnika na 30 minut. Ugotuj budyń i odstaw do wystudzenia. Foremki wysmaruj masłem.

2. Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka, wylep nim foremki. Piecz 20 minut w temperaturze 180˚C. Wystudzone babeczki wypełnij budyniem i udekoruj winogronami.

Czas przygotowania: około 1,5 godziny

Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowymInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas