Bazyliowe kopytka

Aromatyczna kuchnia..

Składniki:

Reklama

- 1 kg ugotowanych ziemniaków,
- 2 jajka,
- 2 niepełne szklanki mąki,
- 1/2 doniczki bazylii,
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki,
- 2 łyżki masła,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Z bazylii zostawić kilka listków do dekoracji, resztę posiekać. Ugotowane i dobrze schłodzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać jajka, siekane zioła i mąkę, bardzo dokładnie wyrobić, podsypując. Wyrobione ciasto podzielić na mniejsze części i każdą z nich uformować w wałeczek. Kroić ukośne kopytka, gotować w osolonym wrzątku. Podawać polane rozpuszczonym masłem udekorowane listkami bazylii.
Czas przygotowania 30 min. przepis na 4 osoby.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia | kluski

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje