Biszkopt z kremem i kokosem

Przysmak dla łasucha.

Składniki:

  • 6 jajek
  • 8 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 6 łyżek cukru
  • 2 łyżki kakao
  • polewa czekoladowa

Reklama

Krem:

  • 60 dag twarogu
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 2 łyżki żelatyny
  • 10 dag wiórków kokosowych

Przygotowanie:
1. Białka ubij, dodaj cukier, kolejno dodawaj żółtka, obydwie mąki i kakao. Wylej do mocno wypuklej formy. Piecz 40 minut w 180° C. Przekrój wzdłóż na pół.

2. Żelatynę rozpuść. Twaróg zmiel kilkakrotnie, zmiksuj z mleczkiem kokosowym, żelatyną, wiórkami. Wyłóż na biszkopt, przykryj drugim blatem. Posyp wiórkami.

Wstaw do lodówki na 2 godziny.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje