Bitki wołowe

Klasyczny smak.

Składniki:

Reklama

- 60 dag ligawy lub polędwicy wołowej,
- 2 łyżki mąki,
- tłuszcz do smażenia,
- 10 dag jabłek,
- 1/2 szklanki ketchupu,
- 1/2 szklanki białego wina,

Przyprawy:

- sól, pieprz, cukier,
- sok z cytryny, goździki

Przygotowanie:

Mięso opłucz, osusz, usuń błonę. Pokrój w plastry. Lekko rozbij tłuczkiem zwilżonym wodą. Posyp przyprawami i mąką. Mocno zrumień z obu stron . Jabłka obierz, zetrzyj na tarce. Dodaj do bitek razem z ketchupem, winem i resztą mąki rozmieszaną w małej ilości wody. Wymieszaj. Przypraw do smaku. Przykryj i duś około 20 minut.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: wołowina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje