Błyskawiczna sałatka z mandarynką

Samo zdrowie!

Czas przyrządzenia: 15 minut
Składniki dla: 4-6 osób

Składniki

  • 2 opakowania szpinaku „baby”
  • 6 mandarynek lub 2 pomarańcze
  • 1 awokado
  • 100 g orzechów włoskich
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2-cm kawałek korzenia imbiru
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Szpinak umyj i osusz. Mandarynki obierz i podziel na mniejsze cząstki. Awokado obierz, pozbaw pestki i pokrój w ósemki. Rozłóż je na szpinaku i posyp orzechami włoskimi. Połącz oliwę z miodem i sokiem z cytryny. Dodaj starty imbir, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, polej sałatkę.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje