Bulion z pulpetami

Potrawy węgierskie

Składniki:

Reklama

1 cebula
3 ząbki czosnku
łyżka smalcu
25 dkg wieprzowiny
sól, pieprz
łyżeczka słodkiej papryki
łyżeczka tymianku
5 dkg kaszy manny
2 jaja
1,5 l bulionu

Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek.
Zmielić mięso i wymieszać z solą, pieprzem, tymiankiem, kaszą manną, jajkami i wystudzoną cebulą. Odstawić w chłodne miejsce na 10 minut.
Z mięsa formować małe pulpety i gotować je w bulionie. Podawać w głębokich talerzach, można posypać posiekaną natką pietruszki.
Agata

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: zupa

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje