Burger z jajkiem

To śniadanie może nie należy do dietetycznych, ale z pewnością dostarczy nam energii na cały dzień.

Boczek możesz zastąpić szynką lub inną wędliną
Boczek możesz zastąpić szynką lub inną wędliną123RF/PICSEL

Składniki:

  •  bułka biała lub pełnoziarnista
  •  jajko
  •  kilka plasterków boczku
  •  rukola
  •  pomidor
  •  keczup, musztarda

Przygotowanie:

Boczek kładziemy na patelnię i przypiekamy na małym ogniu. Nie dodajemy tłuszczu, powinien wystarczyć tłuszcz, który wytopi się z boczku. Gdy boczek lekko się zrumieni, wybijamy na niego jajko. Smażymy ok 2-3 minut (aż jajko się zetnie).

Gdy jajko się zetnie, ściągamy je z patelni razem z boczkiem i układamy na bułce. Na wierzch dajemy plasterek pomidora i rukolę Całość przykrywamy drugą połówką bułki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas