Ciastka z bakaliami

Są zdrowe i dodają energii!

Składniki:

  • 15 dag płatków owsianych
  • 2 banany
  • 4 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki pestek słonecznika
  • 2 jajka
  • 3 łyżki masła
  • 4 łyżki cukru

Reklama

Przygotowanie:1. Banany umyj, obierz ze skóry, odetnij końcówki, rozgnieć widelcem na mus. Płatki upraż na suchej patelni, wystudź. Banan wymieszaj z płatkami, pestkami słonecznika i rodzynkami.
2. Jajka umyj, osusz, oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier, ubij. Dodaj żółtka, dokładnie wymieszaj. Do masy jajecznej dodaj bakalie z bananem, cukier, masło. Dokładnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, kładź na nim po łyżce ciasta, spłaszczaj nożem, piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180° C. Ostudź, przechowuj w pudełku.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje