Deser owocowy

Z prażonymi migdałami.

Składniki na 4 porcje:

- 2 jajka,
- paczka cukru waniliowego,
- 250 g serka mascarpone,
- 150 g chudego jogurtu,
- 100 g posiekanych migdałów,
- 500 g owoców (np. truskawki, porzeczki, maliny)

Przygotowanie:

Żółtko oddzielić od białka. Żółtko, cukier waniliowy, serek i jogurt wymieszać. Białko ubić na pianę i delikatnie wmieszać do masy. Migdały lekko wyprażyć na patelni bez tłuszczu, ostudzić. Owoce opłukać. Krem, owoce i migdały nakładać warstwami do naczynia. Udekorować owocami.
Czas przygotowania 30 minut
Jedna porcja zawiera 2180 kJ/521 kcal

Dowiedz się więcej na temat: deser | Mascarpone | truskawki | porzeczki | maliny | migdały | 30 minut

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje