Deser Tiramisu a’la Dr Gurgul

Pyszny deser, w sam raz na jesienne popołudnie

Składniki

  • 2 opakowania biszkoptów np. Fabryki Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula
  • 4 żółtka
  • szklanka cukru pudru
  • opakowanie serka Mascarpone
  • 4 łyżeczki kakao
  • 0,75 szklanki kawy ekspresowej
  • 70 g koniaku
  • wiórki czekolady

Sposób przygotowania

Przy pomocy miksera ucieramy żółtka z cukrem i kakao na czekoladowy kogel-mogel. Do masy dodajemy stopniowo serek Mascarpone i dalej ubijamy całość na gładką puszystą masę. Do kawy dodajemy koniak. Nasączone tak przygotowaną kawą biszkopty Dr Gurgul i krem układamy warstwami. Deser posypujemy wiórkami czekolady i wstawiamy do lodówki na 4 godziny.

Reklama


materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje