Dieta bezglutenowa: Żeberka wieprzowe z barbecue

Świetny pomysł na bezglutenowy obiad dla twojego dziecka.

Wieprzowe żeberka z sosem
Wieprzowe żeberka z sosem123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 kg żeberek chudych
  • 4 cebule
  • Kminek
  • Sos barbecue
  • Sól
  • Pieprz
  • Odrobina chilli
  • Olej

Sposób przygotowania:

Żeberka płuczemy, dzielimy na kawałki, solimy. Podsmażamy na oleju z obu stron. Cebule obieramy, kroimy i podsmażamy oddzielnie z kminkiem i chilli. Do naczynia żaroodpornego wykładamy podsmażone żeberka, pokrywamy podsmażona cebulą, posypujemy kminkiem i polewamy sosem barbecue, doprawiamy do smaku. Dusimy w silnie nagrzanym piekarniku około godziny. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kasza jaglaną.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas