Dim Sum

W świecie chińskich przekąsek.

Składniki:

- 30 kawałków ciasta Wan Tang (można użyć ciasta gotowego ciasta mrożonego lub zrobić wg tego przepisu),
- 50 g kiełków z fasolki mung,
- 124 g marchewki,
- pół pęczka zielonej cebulki,
- 2-3 łyżki sosu sojowego,
- olej

Przygotowanie:

Ciasto zawinąć w wilgotna ściereczkę i odstawić, aby odtajało. Marchewkę, cebulkę i kiełki drobno pokroić, doprawić sosem sojowym. Brzegi ciasta (kawałki ok 10x10 cm) zwilżyć, na środek nakładać po łyżeczce nadzienia, sklejać pierożki. Smażyć po 2-3 minuty w głębokim tłuszczu (można smażyć we frytownicy). Osączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach.
Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 580 kJ/139 kcal

Dowiedz się więcej na temat: pierogi | kuchnia chińska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje