Domowe mieszanki przypraw do ryżu

Możesz je przygotować na zapas i trzymać w zamkniętym słoiczku. Spora szczypta takiej mieszanki dodana do gotowanego ryżu odmieni jego smak!

Francuska z ziołami

Wymieszaj po 2 łyżki suszonego oregano, tymianku i estragonu. Dodaj łyżkę zmielonej soli morskiej i pieprzu.

Cytrynowo-pieprzowa

Reklama

Wymieszaj 2 łyżki roztartych ziaren pieprzu (najlepiej wielokolorowego) z łyżką wysuszonej skórki startej z cytryny.

Czosnkowo-majerankowa

Połącz po 1/2 łyżeczki soli morskiej i grubo mielonego czarnego pieprzu oraz po łyżce suszonego majeranku i granulowanego czosnku.

Imbirowa z kurkumą

Do 2 łyżek kurkumy dodaj po łyżeczce mielonego czarnego pieprzu i imbiru.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje