Dorsz z pieczarkami

Moda na dania z ryb.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 75 dag dorsza w filetach,
- 30 dag pieczarek,
- cebula,
- sok z cytryny,
- 1/2 łyżeczki imbiru,
- łyżka masła,
- sól do smaku,
- pieprz

Przygotowania:

Pieczarki pokroić na połówki, podsmażyć na maśle z posiekaną cebulą. Filety oprószyć solą i imbirem. Do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem włożyć rybę, posypać pieprzem, skropić sokiem, obłożyć pieczarkami. Piec 60 min w temp. 180 st. C

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: ryby | dorsz

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje