Drobiowa zupa z nowalijkami

Wiosenna propozycja.

Składniki:

Reklama

- 30 dag piersi z kurczaka,
- 2 młode marchewki,
- 1 młody seler,
- 10 dag groszku cukrowego,
- 1/2 pęczka natki pietruszki,
- 1 cebula,
- 1/2 szklanki śmietany 18 proc.,
- 1 płaska łyżka mąki,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, marchewkę i selera oczyścić i pokroić w drobną kostkę, cebule posiekać. W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać kostkę z piersi kurczaka. Przesmażyć na złoty kolor, zalać 1,5 lt. wody, doprawić solą i pieprzem, gotować ok. 20 minut. Po tym czasie dodać do zupy oczyszczony i pokrojony na mniejsze części groszek cukrowy i posiekana natkę. Zupę zabielić śmietaną wymieszaną z mąką i gotować jeszcze 5 minut.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz zupy? Wypróbuj:

Dowiedz się więcej na temat: wiosenna kuchnia | zupa | nowalijki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje