Drobiowe szaszłyki

Dla tych, którzy lubią białe mięso.

Składniki

  • 60 dag piersi indyka lub kurczaka
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • pół łyżeczki kurkumy
  • pół łyżeczki curry
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1 Pierś umyj, podziel na cząstki. Jogurt z przyprawami wymieszaj, połącz z kawałkami indyka, dobrze wymieszaj, aż wszystkie kawałki pokryją się marynatą. Nabijaj mięso na patyczki, smaż na patelni grillowej lub piecz na grillu, aż mięso się zrumieni.

Reklama

2 Szaszłyki podawaj z lekką sałatką z pomidorami i oliwą z oliwek lub sosem czosnkowym (majonez, jogurt, czosnek, koper, sól i pieprz).

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje