Dyniowe latte

Składniki

  • 150 ml mleka
  • 2–3 łyżki purée z pieczonej dyni
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta mielonego imbiru
  • szczypta mielonej gałki muszkatołowej
  • szczypta mielonych goździków
  • 1/4 laski wanilii
  • szczypta mielonego pieprzu
  • szczypta mielonego ziela angielskiego
  • miód wg uznania
  • świeżo zaparzona kawa
  • opcjonalnie kilka kostek lodu

Sposób przygotowania

Mleko, dynię i przyprawy zagotuj. Dosłodź miodem wedługuznania. Całość przecedź. Powstały syrop spień spieniaczemdo mleka i dodaj do kawy. Jeśli lubisz chłodniejsze latte, wrzućkilka kostek lodu. Całość posyp cynamonem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje