Dyniowe muffiny z czerwoną żurawiną

Chęć na coś słodkiego? Zamiast znikać na kilka godzin w kuchni, upiecz szybkie i lekkie wegańskie muffiny z puree z dyni, z dodatkiem suszonej żurawiny.

Muffinki
Muffinkimateriały prasowe

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Foremki na muffiny wykładamy papilotami. Migdały mielimy w blenderze na gładką mąkę. W jednej miseczce łączymy wszystkie suche składniki: migdały, proszek do pieczenia i przyprawy. W drugiej miseczce mokre: puree, syrop, mleko i olej. Następnie łączymy składniki suche z mokrymi, dokładnie mieszamy i dodajemy suszoną żurawinę. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy przez 25 minut.

Zmysłowe smaki: Muffiny z rabarbaremInteria.tv
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas