Faszerowana papryka

Składniki na 4 porcje: 8 kolorowych papryk, 1 chili , 1 cebula, 1 pomidor, 20 dag pieczarek, 40 dag mięsa mielonego, 10 dag ryżu, 8 łyżek startego żółtego sera, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, koncentrat pomidorowy, mielona papryka, sól, pieprz.

Faszerowana papryka
Faszerowana papryka-123RF/PICSEL

Rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić, dodać pozostałe pokrojone składniki, mieszając, przesmażyć. Patelnię zdjąć z ognia. Do wystudzonych warzyw i pieczarek dodać mięso, ryż, koncentrat i żółty ser. Doprawić do smaku.

Papryki napełnić farszem. Przykryć odkrojonymi wierzchami. Ustawić w żaroodpornym naczyniu. Podlać kilkoma łyżkami wrzątku. Obłożyć kawałeczkami masła. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Zapiekać ok. 30 minut.

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas