Fleischkäse

Tradycyjna niemiecka pieczeń.

Składniki:

- 600 g łopatki wieprzowej,

Reklama

- 150 g słoniny pokrojonej w bardzo drobną kostkę,

- 3/8 litra bardzo zimnego mleka,

- 5 g soli do peklowania,

- 2 łyżki majeranku,

- szczypta gałki muszkatołowej,

- pół łyżeczki startej skórki cytrynowej,

- łyżeczka pieprzu

Przygotowanie:

Mięso drobno zmielić, zmieszać z 2/8 mleka i pozostałymi składnikami. Wyrabiać 5 minut. Połowę masy mięsnej zmiksować z pozostałym mlekiem. Obie części mięsa zmieszać razem, włożyć do natłuszczonej prostokątnej formy i piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C

Dowiedz się więcej na temat: Kuchnia niemiecka | wieprzowina | pieczeń | Niemcy

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje